Was instructies

Was instructies fietskleding

Jouw nieuwe fietskleding met de perfecte pasvorm, de mooie kleuren en ook de technische materialen wil je graag het liefst zo lang mogelijk goed houden!

Maar hoe doe je dat?

Fietskleding is van speciale materialen/stoffen gemaakt en kan bijvoorbeeld water- of windwerende eigenschappen hebben, besteed daarom extra aandacht aan het wassen van je fietskleding.

Wij leggen je hieronder uit hoe je er voor kan zorgen dat je fietskleding langer meegaat.

In het kort:

Was de fietskleding altijd met de hand!

Op deze manier behoudt je goede eigenschappen van de materialen en de kleur van de stof het mooist. Wassen in een wasmachine geeft sneller beschadigingen en zorgt voor meer slijtage en kleurvervaging. 

Fietskleding net nieuw? De eerste keer moet deze altijd met de hand gewassen worden in koud/lauw water met wasmiddel. Hierdoor blijven de kleuren mooi en kunnen ze niet doorlopen in de stof. Laat de kleding nooit inweken, hierdoor kunnen de kleuren doorlopen. 

Na het sporten is het belangrijk om de fietskleding direct te wassen. Het transpiratievocht en bacteriën kunnen de kleur en de stof aantasten, waardoor de goede eigenschappen verloren gaan. 

Was de fietskleding niet met wasverzachter, dit tast de stof/het materiaal aan en breekt eventuele waterafstotende eigenschappen af. 

Wanneer de fietskleding een aantal keren met de hand gewassen is, dan is het eventueel mogelijk het in de wasmachine te wassen. Echter alleen als dit aangegeven staat op het label met was instructies in de kleding. Volg altijd de instructies op het was label en was nooit warmer dan aangegeven. Was de fietskleding apart van andere kleding (of in een waszakje) en sluit alle ritsen.

Droog natte kleding op een plek in de schaduw om verkleuringen te voorkomen. De fietskleding mag nooit in een wasdroger, de elastische materialen zijn hier niet tegen bestand en zal zijn pasvorm verliezen.

 

Ons advies blijft om je fietskleding met de hand te blijven wassen voor een optimaal behoudt van de kwaliteit en kleur van de materialen. 
Behandel je kleding met liefde en je zult er jaren van kunnen genieten!