Bergen trotseren, part 3

Bergen trotseren, part 3

Na vele kilometers jezelf in het zweet te werken en eindeloos voor je uit te staren bereik je eindelijk de mythische top van de bergen. Maar wat doe je nu? Eventjes uithijgen boven.. bidon vullen en dan maar rustig beginnen aan de lange afdaling.

De afdaling voelt fris is.. pff dat dunne wielershirt was misschien toch niet zo’n goed idee?! Dit moment heeft elke wielrenner wel eens gehad, je komt boven op de top in het zweet en krijgt het koud. Terwijl je aan de afdaling begint ben je nog steeds drijfnat van het zweet. Ach stel je niet aan.. dat shirt droogt wel weer. En ja, hier hebben ze gelijk in. Dat wielershirt droogt inderdaad wel weer, maar dan wel beneden in het dal met een stralende zon in je nek. Maar pff wat was die afdaling koud zeg.. Het was boven volgens mij wel 10 graden kouder dan hier beneden!

De weersverandering is iets waar veel fietsers nauwelijks rekening mee houden in de bergen. Zoals sommige van jullie misschien wel eens ervaren hebben, kan het flink spoken tussen de mythische toppen in het hooggebergte. Daarom adviseer ik om tijdens het beklimmen van deze bergen altijd een windjack of regenjack mee te nemen voor in de afdalingen. Het liefste heb je natuurlijk een lekker licht jackje. Je moet het natuurlijk ook allemaal mee naar boven sleuren. Het belangrijkste is dat het jack de wind tegen houd bij je borstkas. Op deze plaats vang je de meeste wind.

Bij een windjack heb je vaak nog de keuze tussen een jack met of zonder mouwen. In de zomer heb je aan een windjack zonder mouwen al snel genoeg. Mocht het bovenop de berg bewolkt worden of zelfs miezerig dan koelt het snel af en is een windjack met lange mouwen of zelfs een regenjack geen overbodige luxe. Een regenjack houdt vaak ook wind tegen en kan dus in extreme gevallen een prima uitkomst bieden. Nadeel is echter wel dat een regenjack meestal iets minder compact is.

Op zoek naar een windjack korte mouw?  Of toch het windjack met lange mouwen? Stuur een mail voor advies naar info@vcycling.nl

Geplaatst in Nieuws door

Veerle Goossens

 26-07-2015 16:35


Laat een bericht achter

Je bericht moet worden goedgekeurd om spamberichten te voorkomen.