Benieuwd naar mijn cyclocross weekend?

Benieuwd naar mijn cyclocross weekend?

20-11-2016 21:18

Top start in Hasselt

Zaterdag stond de internationale Soudal veldrit van Hasselt op het programma. Ondanks een valse start kon Veerle als derde het veld in draaien. “Ik was er op gebrand om hard te starten, maar had niet verwacht de eerste ronde op een derde plaats rond te rijden”. Zoals verwacht moest na de snelle start terug het ritme gevonden worden. Dat is haar uiteindelijk gelukt waardoor ze samen met Monique van Ree en Linda ter Beek de strijd voor plek 7 aan mocht gaan. De laatste ronde zette ze zich op kop van het groepje, maar moest deze positie richting het einde van de ronde aan Monique van Ree overlaten. “Daarna probeerde ik nog een inhaalmanoeuvre maar deze leverde me tijdverlies op in plaats van tijdwinst, een verkeerde inschatting helaas. Maar met een 8ste plaats ben ik meer dan tevreden”.

Nieuwe Amarrow wielen meer dan goedgekeurd  

Een dag later stond Veerle aan de start van de nationale veldrit in Lieshout. Een verbazingwekkend droog parkoers ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen. Een mooi moment om de nieuwe Amarrow wielen met Pipisquallo profiel uit te testen. “De wielen en het profiel bolden perfect vandaag”.

 

Het goede gevoel ontbrak vandaag

De wedstrijd verliep niet helemaal zoals gehoopt. Net zoals gister was er wel een goed begin van de wedstrijd, maar ontbrak de frisheid en felheid. “Ik kreeg het goede gevoel niet te pakken en het was een kwestie van zolang mogelijk aanhaken bij de rensters die passeerde”. Dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats.

Tevreden over het weekend

Veerle kijkt tevreden terug op het weekend. “Ik heb zaterdag een mooie koers gereden en vandaag haal ik er nog een vijfde plaats uit. Nu heb ik vooral heel veel zin om opnieuw hard te werken richting het volgende weekend en de wedstrijden die komen gaan”. 

Foto: Kristel van Gilst & Johan Mulder

Geplaatst in Nieuws door

Veerle Goossens


Laat een bericht achter

Je bericht moet worden goedgekeurd om spamberichten te voorkomen.