Arm- en beenwarmers, wanneer doe je wat aan?

Arm- en beenwarmers, wanneer doe je wat aan?

Arm- en beenwarmers, wanneer doe je wat aan?

Profwielrenners hoef je tegenwoordig niet meer uit te leggen wat arm- en beenwarmers zijn. Zij trainen en koersen er dagelijks mee. Maar voor veel wielertoeristen zijn die arm- en beenwarmers toch nog een klein raadsel. Daarom leggen wij in dit blog uit wat het zijn en wanneer je ze aantrekt.

Wat zijn armwarmers?

Het ziet er een beetje raar uit als je ze in de kast ziet liggen. Toch is het voor mij een wielerartikel waar ik echt niet meer zonder kan. De armwarmers doe ik zelf vaak aan tegen de kou, ofja kou.. Als ik armwarmers aan doe is het eigenlijk helemaal niet koud, het is alleen net te fris om alleen in een wielershirt rond te fietsen. Tijdens temperaturen tussen de 16 en 25 graden zit ik vaak te dubben welke kleren ik aan moet doen. Een shirt? Te fris. Een shirt lange mouwen? Te warm. Dit zijn de ideale momenten voor de armwarmers. 

Als het tijdens het fietsen toch te warm blijkt te zijn, kun je de armwarmers makkelijk af laten zakken. Zo fiets je binnen no time in korte mouwen. Mocht je aan het fietsen zijn in de heuvels/bergen, dan is het ook zeer handig om ze tijdens het klimmen te laten afzakken en dan weer omhoog te doen voordat je gaat afdalen.

Armwarmers heb je in verschillende soorten. Zo zijn er de gewone armwarmers van een zelfde stof dan de wielershirts en wielerjacks of je kiest voor armwarmers met een waterafstotende werking.  

Wat zijn beenwarmers?

Nu zou je denken dat er weinig verschil tussen arm- en beenwarmers zijn? Over het algemeen heb je daar gelijk in. Toch zijn er zijn een aantal kleine verschillen in het gebruik. Het grootste verschil is dat tijdens het fietsen je benen constant in beweging zijn en je armen niet. Hierdoor kun je eerder met blote benen fietsen dan met blote armen. Als het bijvoorbeeld rond de 18 graden is kun je de beenwarmers thuislaten en de armwarmers aantrekken.

De been- en armwarmers hebben wel meestal dezelfde stoffen. Zo heb je de keuze uit een dunnere of dikkere stof. Of eentje die waterafstotend is. Daarnaast is het lastig om tijdens het fietsen je beenstukken te laten zakken, wat met armwarmers wel makkelijk kan. Daar moet je echt even voor stoppen. 

Geplaatst in Nieuws door

Veerle Goossens

 


Laat een bericht achter

Je bericht moet worden goedgekeurd om spamberichten te voorkomen.