De wind maakt het koud

 

De afgelopen dagen hebben we te maken gehad met veel, heel veel wind. Zoveel wind dat er diverse fietsgroepjes niet samen op pad zijn gegaan omdat de windstoten te hard kunnen zijn. Toch zijn er genoeg fanatiekelingen wél de fiets op gekropen. Stompend met wind-in en vliegend met wind-uit. Of we nou wel of niet gefietst hebben, we weten allemaal dat het vaak de wind is die het koud maakt.

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om ons te beschermen tegen die koude wind. Natuurlijk kennen we allemaal de doorzichtige, fluo gele of zwarte windjackjes. Maar sinds kort heb ik een jackje wat maar in mijn gedachte blijft hangen. Het Nalini Acquaria windjack. Het is weliswaar zwart net zoals de meeste in mijn assortiment, maar deze heeft van die leuke kleine symbooltjes op het jack. Dat maakt het toch net eventjes wat anders. Het jackje is makkelijk op te bergen in een van je achterzakjes.

Windjack Nalini Windjack vrouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer draag je een windjack?

Een windjack draag je meestal als buitenste kledinglaag. Doordat de wind niet door je kleding heen blaast, krijg je het minder snel koud. Je draagt een windjack bijvoorbeeld tijdens een frisse ochtend, tijdens dagen met veel wind en weinig zon of in de afdaling na een beklimming. Vooral bij dit laatste is een windjack geen overbodige luxe. 

Vind jij dit windjackje niet zo mooi? Misschien vind je hier jou favoriete windjackje. 

windjack-Veerle-Goossens