Wow, die is groot!

Mijn eerste gedachten toen ik het prachtige paarse Gruppetto teneu aan trok van Sportful: wow, wat een grote zeem. Zit dat wel lekker? Ik testte het uit en werd aangenaam verrast. Lees snel verder voor alle details en de scherpe actie!

Sportful Gruppetto wielerbroek (zonder bretels) €79,99

Het allerbelangrijkste van een wielerbroek is in mijn ogen de functionaliteit. Hiermee doel ik vooral op de zeem die in de broek bevestigd is. Deze Gruppetto wielerbroek is voorzien van de Infinity-zeem (die zeer dik aanvoelt). Omdat ik vaak met wat dunnere zemen rijd, had ik vooraf mijn vraagtekens bij deze wielerbroek. Eenmaal op de fiets kwam ik er achter wat voor genot een dikke zeem eigenlijk kan geven. Net alsof ik op een dik kussen zat, geen irritatie in mijn liezen en ook geen zadelpijn! Zelfs na vier uur fietsen had ik niet het gevoel dat ik al veeeeel te lang op mijn zadel zat. Echt een aanrader dus, die Infinity-zeem

Broekspijp

Dikte Infinity zeem:

  •  10 mm aan de achterzijde (zitbotjes)
  • 3 mm in het midden
  • 5 mm aan de voorzijde 

 

De broekspijpjes van deze wielerbroek zijn wat korter waardoor het extra op valt dat het om een damesbroek gaat. De pijpjes zijn afgewerkt met een soort stiek zonder grippers (5 cm lang). Deze plakken niet vast aan je benen waardoor je absoluut geen ‘worstjes’ krijgt. Wel kruipen de pijpjes iets omhoog, maar dit gaf bij mij absoluut geen irritatie. Het is namelijk niet zo dat je het ‘voelt’ verschuiven.

Tot slot de bovenzijde van de broek. Deze broek zonder bretels is voorzien van een stiek die 4,5 cm breed is. Wat ik vooral fijn vind is dat je deze broek tot ongeveer de navel op kan trekken. Nadat ik mijn ondershirt in de broek heb gedaan, blijft deze goed op haar plaats zitten.  Een leuk detail is trouwen nog dat de broek voorzien is van Aeroflow Compress stof, wat zorgt voor een uitstekende spierondersteuning (= extra comfort).

 

 

Wielershirt gruppetto

Sportful Gruppetto wielershirt €79,99

 Dit wielershirt zit vol mooie details die perfect op de broek afgestemd zijn. Denk daarbij aan de kleuren en patronen (paars, roze, oranje en wit). Het shirt is voorzien van verschillende mesh stukken (zijkanten, armen en bovenzijde shirt). Hierdoor ademend het shirt goed en is het ideaal voor warme omstandigheden. Let wel op bij frissere omstandigheden kan het shirt wat te koud zijn (door het ademende vermogen). Draag dan een warmer ondershirt en eventueel een windjack.

Zoals hierboven beschreven zijn de mouwtjes gemaakt van mesh. Dit is rekbaar en sluit perfect aan op je armen. Verder voelt het shirt zacht aan, heeft het een volledige ritssluiting en beschikt het over 3 achterzakjes.

Wielershirt Gruppetto (zakjes)Persoonlijk vind ik deze vrij diep waardoor je je spullen goed kwijt kunt. Ideaal voor langere ritten! 

Gratis Sportful Gruppetto handschoenen 

Bij aankoop van de Gruppetto wielerset krijg je er gratis bijpassende handschoenen bij t.w.v. €33,-! Persoonlijk vind ik deze handschoenen heerlijk zitten. Nergens geen irritatie, een zachte handpalm (synthetisch suède) en passende bovenzijde. De duim is gemaakt van speciaal vochtabsorberend materiaal waardoor je eenvoudig transpiratievocht uit je gezicht kan vegen. Dus naast het feit dat ze heerlijk zitten, zien ze er ook nog eens goed uit.

Sportful tip: de kleding van Sportful valt in het algemeen klein uit. Daarom raad ik je aan om één maat groter te bestellen dan niet Italiaanse merken. De maten van bijvoorbeeld Castelli komt wel overeen met Sportful.

Conclusie

Deze wielerset van sportful ziet er mooi uit, rijd comfortabel (ook na vier uur) en is betaalbaar! Zolang de voorraad verstrekt krijg je deze volledige wielerset voor €159,99. En ohja, paars toch niet helemaal jou ding? Hij is er ook in het zwart met blauw.

Sportful Gruppeto Vcycling