Vandaag is z’n dag dat het zo super lekker warm weer wordt. 34 graden geeft Piet Paulusma bij ons in Brabant aan. Voor mij persoonlijk vind ik super warm weer ook nadelen hebben. Zo blijven mijn benen aan alle stoelen plakken, is het té warm om te zonnen zonder water in de buurt en wil je eigenlijk niks anders doen dan van het weer genieten. Maar als jij het toch voor elkaar krijgt om je plakkerige reet op het fietszadel te krijgen, wat doe je dan aan en waar moet je op letten!?

KledingCastelli-zomerhemdje

Het allergrootste voordeel van kleding in combinatie met warm weer is dat je binnen no-time omgekleed bent. Je hoeft niet te twijfelen of je een laagje EXTRA aan moet doen maar juist  hoe je een laagje minder aan kunt doen.  

Ik probeer altijd mijn kortste broekje aan te doen, in de hoop dat mijn lijntjes zo hoog mogelijk bij kleuren. Als je nog opzoek bent naar een super kort broekje, is dit misschien iets voor jou: Nalini Orca wielerbroek €79,95 €39,99.

Daarnaast kies ik vaak voor een fietshemdje i.p.v. een fietsshirt. Het geeft mij altijd meer verkoeling als mijn schouders niet bedekt zijn. Let wel op dat je je schouders goed insmeert met zonnebrandcrème! Als je geen hemdje hebt, zou je ook een windjackje kunnen proberen.

Tip: Castelli Bellissima mouwloos wielershirt. 

Wel of geen ondershirt?

Een ondershirt is een laagje extra en dus warmer zou je zeggen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Neem een voorbeeld aan het Castelli Core Mesh shirt. Dit shirt creëert een laag van lucht tussen de huid en het shirt wat ervoor zorgt dat je een constante lichaamstempratuur behoudt.

Met of zonder ondershirt, kijk naar wat jij fijn vindt en koeler vindt aanvoelen!

Gu-dorstlesser

Fietstips:

Vochtverlies: het is belangrijk om extra veel te drinken op dagen zoals vandaag. Probeer 1 a 2 bidonnen leeg te hebben per uur. Zijn ze leeg? Koop dan een fles water of vraag elders of je ze mag vullen. Het is daarnaast ook goed om met dorstlesser in je bidon te rijden. Je zweet namelijk extra veel waardoor ook je mineralen en zouten aangevuld moeten worden.

Plan bewust: kun je niet goed tegen warm weer? Probeer dan in de vroege ochtend of avond te gaan en vermijd inspanning op het heetst van de dag.Als je het lekker vindt kun je ook water in je nek en hoofd spuiten voor verkoeling.

Denk over je fietsroute: het is mooi weer en heel Nederland trekt erop uit. Sommige fietspaden (richting zwembaden of strand) zullen erg druk zijn met gewone fietsers. Voorkom irritatie en zoek rustige wegen. Ook kun je uitwijken naar bosrijke wegen met veel schaduw.

Waterdrager-rabobank