Zomers klimmen in de bergen onder die heerlijke zon... 

Je armen glimmen en het zweet guts van je gezicht. Je wil het liefst zo min mogelijk kleding aan, je lichaam moet namelijk de warmte kwijt. Hoe meer kleding je aan hebt, hoe minder goed de warmte uit je lichaam kan. Daarom raad ik aan om tijdens warme dagen alleen te gaan fietsen in een korte wielerbroek en een kort wielershirt of hemdje.

Wielershirt

Bepaalde wielershirts zijn gemaakt van zeer dun materiaal. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kan de warmte goed uit je lichaam en daarnaast is de kleding ook lekker licht (wat gewicht scheelt). Een mooi voorbeeld van een dun en licht wielershirt is het ‘Castelli Climber’s wielershirt’. Dit prachtige wielershirt is verkrijgbaar in het wit, roze en zwart.

Castelli-Climbers-jersey

 

Wielerbroek

Aangezien je zo’n retourtje berg meestal niet in een uurtje gefixt hebt, ben je al snel langer onderweg. Een comfortabele wielerbroek met een fijne zeem is dan zeker geen overbodige luxe. Wat voor jou een fijne wielerbroek is, kan voor iemand anders 3x niets zijn. Maar bij het bovenstaande shirtje past de ‘Castelli Free aero wielerbroek’ uitstekend. Deze broek wordt tot nu toe door alle klanten als comfortabel ervaren en er is keuze uit met of zonder bretels.

Castelli-freeaero-short

 

Handschoenen zijn tijdens het klimmen ideaal om het zweet aan af te vegen dat van je voorhoofd druipt. Zo zijn handschoenen ook fijn tijdens afdalingen voor beter grip aan het stuur. Mocht je ergens een foutje maken en vallen, dan mag je van geluk spreken als je handschoenen aan hebt. Toch zijn er ook veel fietsers die tijdens het klimmen of tijdens warme zomer dagen geen handschoenen aan doen (al is het maar voor de lijntjes).