Vandaag deel ik graag mijn ervaring over iets waar ik eigenlijk verdomd weinig verstand van heb; fotografie. Waar begin je eigenlijk met zoeken en waar heb ik bij het uitkiezen van mijn toestel naar gekeken? Ik vertel het je graag in dit blog.

Waarom zou je een fototoestel aanschaffen?  

Een belangrijke oriëntatievraag om mee te beginnen is de ‘waarom vraag’. Voor mij heeft een belangrijke reden veel met jullie te maken. Aankomend jaar ligt voor mij de focus volledig op het fietsen, het veldrijden om precies te zijn. Ik wil mijn ontzettend gave uitdaging graag met jullie delen. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, en hopsa, daar is mijn eerste reden. Het delen van momenten op en naast de fiets en ik overweeg zelfs om mijn ervaring te gaan delen door middel van een vlog.

Welke camera moet je kiezen?

Voor mij is het dus belangrijk dat het een systeemcamera is, die ik mee kan nemen op de fiets, met een goede filmkwaliteit en natuurlijk scherpe foto’s maakt. Voor mij persoonlijk was het vrij snel duidelijk dat het een systeemcamera moest worden. Een systeemcamera is eigenlijk de stap tussen een compactcamera en een spiegelreflex (die toestellen met de megagrote lenzen). Het heeft net wat meer functies dan een compactcamera en is dan weer een stuk makkelijker meenemen ten opzichte van een spiegelreflexcamera. 

SysteemcameraVSspiegelreflexVScompact

Hoe heb ik mezelf georiënteerd?

Zoals ik al aangaf heb ik weinig kennis over fotografie. Daarom begon ik mezelf online te oriënteren. Daar staat zoveeeeeel informatie dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik vroeg Edwin Vermaas daarom om advies. Hij heeft redelijk wat kennis over camera’s en maakte bijvoorbeeld dit filmpje van het Bodhi Cycling Team 2016. Ik bezocht nog wat winkels zoals de BCC en Media Markt, maar eigenlijk gaven beide winkels niet waar ik naar op zoek was. Na nog een poging online kwam ik op de YouTube pagina van Foto De Vakman. 

Waar heb ik mijn camera gekocht?

Na het bekijken van een aantal YouTube videos, kwam ik terecht op de website van Fotodevakman.nl. Ik was aangenaam verrast door het uitgebreide aanbod en zag dat ze ook nog eens in Uden gevestigd waren. Ik stuurde in de avond nog wat vragen via Facebook (die ik om 23:00 uur nog beantwoord kreeg) en besloot de volgende dag langs te gaan in de winkel (Uden).

Wat heb ik als beginnend fotograaf aangeschaft?

Om te beginnen heb ik een systeemcamera aangeschaft. De Olympus PEN E-PL7 past het beste bij mijn wensen en behoefte en ziet er ook nog eens supervrouwelijk uit! Daarnaast heb ik een ‘lens protector’ gekocht om mijn lens te beschermen tegen krasjes en vuil. Ook heb ik er nog een filter bij gekocht waarmee je door een raam kunt fotograferen. Een tasje waarin ik de camera mee kan nemen en om af te sluiten een geheugenkaartje. Ohja en een selfiestick.

 Olympus_Pen

 

Wat is mijn lievelingsfunctie op het fototoestel van de Olympus Pen E-PL7?

Mijn nieuwe camera heeft een paar leuke creatieve effecten. Zo kun je een kleur uitkiezen, bijvoorbeeld oranje, die de camera in kleur laat zien en wordt de rest van het beeld zwart wit. 

Jeroen_Meijers_Roompot

Wat ook supermakkelijk is, is de wififunctie. Hiermee kun je direct je foto’s op jouw telefoon plaatsen en/of de camera bedienen op afstand. Handig als je bijvoorbeeld een foto op Instagam wil plaatsen of direct wil delen op social-media.

Waar zijn mijn gemaakte foto’s te vinden?

GiroRaesTechlace_damesfietsschoenen

Zoals ik in het begin van dit blog aangeef, deel ik graag mijn belevingen met jullie. Dit gaat voornamelijk via mijn persoonlijke Instagram Pagina. Maar ook voor Vcycling wil ik graag gave content maken. Zoals bijvoorbeeld van deze nieuwe Giro Raes Techlace.

Op de hoogte blijven van onze laatste gave items, gefotografeerd met mijn nieuwe fototoestel? Dat kan via deze Vcycling Instagram pagina.