Vandaag is een mijlpaal. Ik schrijf mijn allereerste blog ooit voor mijn nieuwe webshop. Daarom besluit ik om dit blog te wijden om mezelf voor te stellen en het ontstaan van Vcycling met jou te delen. In het vervolg kun je hier ervaringen lezen uit het wielerpeloton, van producten of van lekkere en gezonde recepten.

Wie ben ik?
Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat het ondernemen iets voor mij was. Zo wilde ik als peuter graag zelf mijn luiers aan 

doen en op de basisschool maakte ik van één flippo soms wel meer dan honderd flippo’s. Toen de flippo’s aan de kant waren, werd het tijd voor het ‘echte werk’. Zo kocht ik (ongeveer 11 jaar oud) mijn eerste partij oorbellen . Dat stelde overigens niks voor en ik moet eerlijk bekennen dat ze nog allemaal op zolder liggen. Later probeerde ik het nog eens. Nu met horloges. Ik kwam maar net uit de kosten. Nu zijn we een aantal jaar verder en ga ik een nieuwe (en deze keer wel een serieuze) poging doen tot succesvol ondernemen.

Tijdens trainingskamp in Spanje

Naast de webshop Vcycling zit ik zelf regelmatig op de fiets. Op 12 jarige leeftijd stapte ik voor het eerst op een wielerfiets. Eigenlijk heb ik dat vooral te danken aan mijn broer, hij was opzoek naar een nieuwe sport en mijn vader stelde wielrennen voor. Natuurlijk wilde ik dan ook mee. Grappig is dat hij geen nieuwe passie had gevonden maar ik wel. Ik vond het wielrennen zo leuk dat ik stopte met judo, tennis en de jeugdnatuurwacht. 

Momenteel rijd ik voor de wielerclub ‘De Jonge Renner’ uit Oosterhout. In het seizoen (ongeveer van maart tot september) rijd ik wekelijks wedstrijden. En ja, ook wedstrijden tegen de wereldtop van het vrouwenwielrennen waar o.a. Marianne Vos of Ellen van Dijk aan deelneemt. Dankzij de webshop Vcycling kan ik veel tijd besteden aan mijn passie wielrennen.

Oh ja, ik ben daarnaast ook nog bezig met het behalen van mijn HBO diploma op het Johan Cruyff University in Tilburg. Op dit moment studeer ik in het derde jaar en ben ik bezig met mijn minor.

Vrouwenwielrennen in de lift
Dat de wielersport voor vrouwen groeiende is, zie je terug in allerlei vormen. Laten we beginnen met de wedstrijdsport. Er komen steeds meer ‘bekende’ wedstrijden bij. Denk hierbij aan de slotetappe van de Tour de France. Sinds 2014 krijgen ook vrouwen de kans om op de Champs Elysées te strijden voor de overwinning (La Course by Le Tour de France). Daarnaast wordt ook de top bij het vrouwenwielrennen breder. Het is al lang niet alleen Marianne Vos die mee doet voor de overwinning. Dan nog maar te zwijgen over de professionalisering bij diverse damesteams. Hoe gaaf is het dan ploegen als Oirica Greenedge en Giant – Alpecin / Plantur zowel een mannen als een vrouwenploeg hebben op het hoogste niveau.

Maar ook het animo bij clubrenners is groot. Neem bijvoorbeeld de omloop van Strijen. Hier mogen uitsluitend clubrenners aan deelnemen. Deze wedstrijd heeft bij de elite/belofte (meiden van 18 jaar of ouder) meer dan 150 inschrijvingen!

Daarnaast heb ik ook het gevoel dat er in de breedte sport steeds meer dames zijn die de fiets opstappen. Laatst was ik in Spanje om te trainen als voorbereiding van het wedstrijdseizoen 2015. Ongelofelijk hoeveel vrouwen daar fietsen (vooral toeristen denk ik). Echt een genietmomentje als je ziet dat zowel jong als oud al die heuvels beklimmen.

Maar niet alleen in Spanje spot ik veel fanatieke vrouwen. Ook in Nederland kom ik ze regelmatig tegen. Het is dan ook niet voor niets dat evenementen zoals ‘We own yellow’ in het leven geroepen worden (zie voor meer info www.weownyellow.com). Vcycling gaat natuurlijk aansluiten bij dit evenement en leuke acties bedenken rondom de dresscode geel.

Waarom Vcycling
Er zijn voldoende webshops die ook wielerkleding voor dames verkopen. Maar toch heb ik altijd het gevoel dat wij vrouwen op de tweede plaats komen. Dat doen we bij Vcycling net even andersom. Zo koop ik een zo breed mogelijk assortiment in voor vrouwen. Natuurlijk zou ik graag nog veeeeeel meer wielerartikelen voor dames in het assortiment hebben, maar dat is voor in de toekomst.