Wat is het verschil tussen een fietsbroek en een spinningbroek?

We kunnen er niet omheen; het wordt buiten kouder, eerder donker en de eerste (extra) spinningslessen worden in gang gezet. De winter komt er ondanks onze heerlijke nazomer toch echt aan. Daarom geven wij je graag wat tips mee over jouw spinning equipement!

Spinning fietsbroekSpinningbroek_Dames

Laten we beginnen met het feit dat je prima een spinning les kun volgen in je ‘normale’ fietsbroek. Toch stel ik je graag voor aan onze Bauxite spinningbroek voor dames van het merk Nalini. Deze wielerbroek is voorzien van een aanzienlijk dunnere zeem. Tijdens je spinning les ben je namelijk veel aan het variëren tussen het staan/zitten op het zadel, waardoor een dunner en egaler zeem juist meer comfort kan geven.

Wanneer je graag in een fietsbroek tot over de knieën traint, is de Calcocite driekwartbroek een ideale optie. Deze is voorzien van dezelfde spinningzeem als de Bauxite spinningbroek.

Spinning schoenen

De meeste pedalen van spinningfietsen in de sportschool zijn voorzien van het SPD-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw fietsschoen vastzit op de pedalen waardoor je alle kracht kan overbrengen op je spinningfiets. Het is daarbij belangrijk dat jouw fietsschoen de mogelijkheid heeft om het SPD-kliksysteem te monteren.

Je kunt over het algemeen perfect spinnen met je mountainbike schoenen. Deze schoen heeft de mogelijkheid om het SPD-kiksysteem te monteren en daarnaast kun je comfortabel met deze schoenen lopen. Dat laatste is ook zeker belangrijk voor de sportschool, je wil namelijk geen beschadiging aan de vloer van de sportschool aanbrengen met jouw nieuwe SPD-plaatjes. Bij de mountainbike schoenen liggen de SPD-plaatjes verzonken in de zool, waardoor er dus geen beschadiging is aan de vloer.

Spinningbroek_Dames

Ademend vermogen

Niet alle mountainbike schoenen zijn geschikt voor je indoor spinning training. Het is belangrijk dat je let op het ademend vermogen van de schoen. Kijk bijvoorbeeld of er eventuele ventilatie in de schoen verwerkt is zoals bij de Mavic Scorpio schoen het geval is. Tijdens je spinning les heb je namelijk geen rijwind en daarnaast kan het in de sportschool behoorlijk warm zijn.

Wat kost dat?
Klik op de producten om direct naar de pagina te gaan voor meer informatie & bestelmogelijkheden.

Product

Van

Voor

Bauxite fietsbroek

€66,-

€32,99

Calcocite fietsbroek

€70,-

€34,99

Scorpio mountainbike schoenen

€130,-

€69,99