Het cyclocrossgeweld was welkom op het prachtige decor van Sint Michielsgestel. Mijn voorbereiding begon vrijdag, tijdens de eerste verkenning van het toen nog kurkdroge parcours. Een leuke ronde met veel draaien en keren, trappen en ook de balken waren aanwezig. Een technische en snelle omloop, precies hoe ik het graag heb. Met een tevreden gevoel keerde ik terug naar huis om me volledig voor te bereiden op de wedstrijd die afgelopen zondag plaats vond.

Raceday

Eindelijk, raceday! Meestal zet ik mezelf voor 100 verschillende keuzes die ik vaak (te) lang blijf afwegen. Maar deze dag was er weinig plaats voor twijfel. Ik wist welke banden het moesten worden, welke lijnen ik wilde rijden, wanneer ik genoeg gegeten had en waar ik graag zou willen staan op de startlijn. Kortom, ready to race!

Start

KEBOEM, na een goede start kwam ik in de tweede ronde (zonder erg) ten val. Snel opstaan en doorgaan. Ik zit alweer terug op de fiets en zie dat mijn ketting eraf ligt. Al fietsend probeer ik deze er terug op te leggen, maar het lukt niet. Mijn ketting zit vast tussen het frame en binnenblad. Dit heb ik eerder gehad, dus ik weet wat ik moet doen en trek mijn ketting los. Oke, nu kan ik weer verder met mijn race. Ik kijk op en zie dat ik ondertussen drie plaatsen verloren heb en de nummer vijf van de race uit het oog verloren ben. Ik heb lichamelijk geen last van mijn val, maar voel dat ik voorzichtiger aan het rijden ben. Ik probeer mezelf opnieuw te focussen en probeer terrein goed te maken. 

Dopingcontrole

Ik blijf knokken, maar veel terrein maak ik niet meer goed. Met een negende plaats sluit ik mijn Nederlands kampioenschap af. Ik heb genoten van de vele aanmoedigingen en het technische parcours. Na de wedstrijd mag ik mee naar de dopingcontrole. Een baal momentje, ik had liever samen met mijn begeleiding, sponsoren en supporters onze vers gemaakte cake opgegeten en warme chocomel gedronken. Gelukkig hebben we deze controles niet voor het kiezen, maar dat was zondag toch wel even goed uitgekomen als dat wél het geval was! 

Nk Veldrijden Veerle Goossens