Afgelopen jaar voegde ik dit mooie, sexy, warme en comfortabele jack toe aan mijn rijk gevulde wielergarderobe. Ik heb het natuurlijk over het Gabba jack van Castelli. Het mannenpeloton mocht al een jaar eerder zware weersomstandigheden trotseren in dit jack. Dankzij het succes van de mannen kwam er gelukkig ook een mooi getailleerde vrouwen versie.

Vrouwenversie Gabba
Die vrouwen versie van Gabba is eigenlijk veel mooier dan die van de mannen. Zo is de vrouwelijke versie getailleerd, heeft het een extra Castelli logo op de borst en zijn er mooiere kleuren.  Waar de mannen mogen kiezen uit blauw, fluor geel en zwart, hebben wij vrouwen de keus uit een jack in het paars, koraal of zwart.

Gabba dames Koraal kleur

Winter 2015 / 2016

Hoewel we de zomer nog niet helemaal ingeluid hebben, zien de Gabba voorspellingen er zonnig uit. Er wordt namelijk een Gabba korte mouw jackje aan het assortiment toegevoegd. Ook de kleurensamenstelling wordt iets veranderd. De koraal kleur gaat er helaas uit  maar er komt een mooie rode Gabba jack voor in de plaats (zowel lange als korte mouw). Tot slot is het opvallend dat het jack van 2014 ruim 65 gram lichter is dan het jack van 2015/2016. Maar ach, wat is nou 65 gram? Deze zullen wel pas het volgende seizoen beschikbaar zijn (2015/2016).

Waarom Gabba?

Dit jack voelt comfortabel aan en lijkt zich aan te passen aan verschillende tempraturen. Zo rijd ik met mijn Gabba jack in de sneeuw, maar ook als het 6 tot 15 graden is. Vaak draag ik hier een ondershirt onder (dikte is afhankelijk van de tempratuur), met soms een windjackje. Met dit jack aan ben ik niet bang voor regen of wind, het jack houd je op een aangename tempratuur. Als het toch te warm is, zet ik de daar voor bestemde ventilatie ritsjes open. Hiermee is de gevoelstemperatuur gemakkelijk bij te sturen.  Tot slot vind ik het heerlijk dat het jack aan de achterzijde wat langer is. Hierdoor blijft mijn broek droog en schoon!

Wasvoorschriften

Om zo lang mogelijk plezier van de werking van je Gabba jack te houden, adviseer ik je de volgende punten:

  • Was het met een normaal programma
  • Niet bleken
  • Niet strijken
  • Niet in de droogtrommel
  • Niet droogreinigen

 

GabaTime