Het allerlaatste weekend van mijn cyclocrossseizoen 2016/2017 zit erop. Hieronder lees je mijn ervaringen van afgelopen weekend, een terugblik op het seizoen en de invulling van mijn rustperioden!

Soudal Classic Leuven

Leuven_cyclocross

Zaterdag mochten we van start op een zeer snelle omloop met wat technische passages. Een van die technische passages was een steile afdaling waarvan ik alleen maar kon hopen dat mijn remmen hard genoeg tegen mijn wielen aanduwde zodat de snelheid laag genoeg is en ik de bocht door vloog i.p.v. uit vloog. Geen paniek, alle afdalingen, slootjes en gebobbeld zijn me goed afgegaan. Toch ben ik er niet helemaal zonder kleerscheuren van afgekomen. Ik raakte met de start onverwachts het hekwerk waardoor een goede start er niet in zat. Naast een paar geschaafde/blauwe vingers en een pijnlijke enkel hield ik er gelukkig niet veel aan over.

Toch merkte ik dat het incident me uit mijn focus haalde. Ik reed voor mijn gevoel geen goede wedstrijd en had niet de benen waarop ik hoopte. Het was een wedstrijd van aanklampen en rondes aftellen. Gelukkig komt aan alles een eind en mocht ik mijn een-na-laatste wedstrijd afsluiten met een veertiende plaats.

Wanneer de adrenaline uit je lijf is, doet altijd alles net ietsje meer pijn. Heel even heb ik gevreesd of ik wel kon starten in de Sluitingsprijs van Oostmallen. Met de nadruk op heel even, want ik had echt heel veel zin om nog één keer te mogen knallen dit seizoen.

Sluitingsprijs OostmalleOostmallen_cyclocross

Mijn laatste wedstrijd van het seizoen werd op de zandondergrond van Oostmalle georganiseerd. Een geweldig leuke speeltuin met veel draaien, keren en een aantal zandpassages. Het rondje lag me goed en dankzij de zeer lange start op het asfalt was er de mogelijkheid om ondanks een mindere startpositie toch een goede start te nemen. 

Mijn start was goed en ik kon ongeveer als zesde aan de eerste zandpassage beginnen. Ik voelde daarna al vrij snel dat ik mijn snelle start moest bekopen en kon totaal geen tempo vinden. Ik verloor veel plaatsen en was dringend op zoek naar nieuwe kracht in de benen. Die vond ik gelukkig en zo kon ik de wedstrijd afsluiten met een 16de plaats.

Deze wedstijd is leuk in beeld gebracht door Henk Pijnenburg. Bekijk hier zijn filmpje dat hij voor mij gemaakt heeft.

Terugblik seizoen 2016/2017

Ik kijk tevreden terug op het seizoen dat nog geen 24 uur geleden voorbij is gegaan. Ondanks mijn mindere voorbereiding, heb ik voor mijn gevoel tijdens het seizoen een mooie stap kunnen zetten. Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik zoveel wedstrijden heb gereden en dat het veldrijden de prioriteit boven het wegwielrennen heeft gekregen. Geïnspireerd door onderstaande quote kijk ik terug op het afgelopen seizoen en heb ik nu alweer heel veel zin in het volgende seizoen!

 “Never forget that the end of one day, one experience, one season, one year is just the beginning of another”.

Rustperioden: Vcycling party’s en Clinics

Ik ga nu een heerlijke rustperioden tegemoet waarin een aantal leuke dingen gepland staan zoals de eerste Vcycling Party’s en fietsclinics. Ik zou het superleuk vinden als jij hierbij aanwezig bent!  Laat je wel even weten of je komt? Aanmelden mag via info@vcycling.nl.

Vcycling partyVcycling_fietskledingparty

Wanneer: 1 maart, 19:00
Wie: Fietsende dames die benieuwd zijn naar meer informatie over de kleding. Weet jij bijvoorbeeld hoe handig armwarmers/beenwarmers zijn en de verschillen tussen een MTB en Race schoen? Ook zal ik mijn persoonlijk ontwikkelde dames zeem toelichten.
Waar: Bakel, Leemskuilendijk 6
Prijs: Gratis, inclusief koffie/thee & iets lekkers

Cyclocross clinic

Waar ik eerder dit jaar door de wedstrijden geen mogelijkheid had om de cyclocross clinic te organiseren, is deze nu wel met succes ingepland. Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via: info@vcycling.nl

Wanneer: 4 maart, 9:30  
Wie: Dames op een cyclocrossfiets of MTB-fiets
Wat: Clinic techniek verbeteren; ieder op zijn eigen niveau
Waar: Bakel, Leemskuilendijk 6
Prijs: 15 euro, inclusief koffie/thee, iets lekkers & cadeaubon t.w.v. 5 euro van Vcycling

Cyclocrossclinic