Veerle_2XU

Compressiekleding verhoogt de bloedsomloop in je lichaam waardoor het spierweefsel meer/sneller zuurstof krijgt. Als je compressiekleding tijdens trainingen draagt, betekent dit dat spieren sneller opgewarmd zijn en dat je daarmee ook de kans op blessures verkleint.

  • Grotere zuurstofvoorziening in het bloed voor sneller herstel
  • Minder vermoeidheid doordat de spieren sneller herstellen
  • Verminderd spierpijn
  • Verminderd op lange termijn overbelasting
  • Spieren zijn sneller warm
  • Groter vermogen

 

De stof voelt super comfortabel aan en sluit perfect aan rondom je lichaam. Dit komt doordat de stof gemaakt is van materiaal dat zowel verticaal, horizontaal als diagonaal uittrekbaar is. Ook zijn de broeken voorzien van een mini zakje waarin je bijvoorbeeld een sleutel op kan bergen. Een huissleutel of fietssleutel past hier prima in, maar het is te klein voor een sleutelbos of telefoon.   

Persoonlijk draag ik compressiekleding tijdens mijn looptrainingen maar vooral om te herstellen van zware trainingen en als wedstrijdvoorbereiding. Dankzij de compressiekleding krijgen mijn spieren sneller nieuw zuurstof wat resulteert in een betere spierfunctie en sneller spierherstel. Ik heb altijd het gevoel dat mede dankzij de compressiebroek het laatste beetje verzuring uit mijn spieren verdwijnt en ik met frisse spieren aan mijn wedstrijd kan beginnen.

Fashion

Waar je in Nederland nog wel eens raar aangekeken kan worden wanneer je in je 2XU broek naar de supermarkt gaat, is het merk in landen zoals Noorwegen echte fashion. Daar worden deze broeken vooral gedragen voor de uitstraling en in sommige gevallen minder voor de functie.

Broek of sokken

Vaak draag ik na zware trainingen en daags voor mijn wedstrijd de compressiebroek. Op de wedstrijddag zelf kies ik meestal voor de compressiesokken. Ook op warme dagen vind ik het dragen van de sokken fijner dan de broek. Omdat mijn voeten niet super smal zijn, draag ik trouwens herensokken. Past perfect voor mij!

2xu Sokken

Maattabel

De maatvoering van compressiekleding is zeer belangrijk. Op deze pagina kun je precies achterhalen welke maat het beste bij jou past. Twijfel jij tussen twee maten? Kies dan voor een kleinere maat.

Profiteer mee

Op geselecteerde items geven wij 50% korting. Klik op de volgende items en profiteer mee:


2XU compressiebroek dames 
2XU compressiebroek elite mannen
2XU compressiesokken

 

2XU actie

Meer zien van 2XU? Check deze gave video: heart not hype